Wij zijn initiator en trotse partner van Erfgoed Tilburg

Dennis bos
Activiteit afgelast door coronamaatregelen

1-mei lezing door Dennis Bos: De rode familie - de erfelijkheid van strijdbare tradities

1-Mei-lezing door Dennis Bos, historicus i.h.k.v. De Dag van de Arbeid, i.s.m. TAS

Dit jaar spreekt Dennis Bos over de verschillende manieren waarop socialisten, communisten en anarchisten hun strijdvormen, actiemiddelen en tradities in de loop der tijd in stand hebben gehouden en hebben aangepast. Staken, demonstreren en 1 Mei vieren: voor alles is een eerste keer. Maar hoe gaat het verder? Hoe worden waardevolle uitvindingen bewaard, geleerde lessen overgedragen? Van oudsher claimen politieke partijen, vakbonden en andere formele organisaties daarin een hoofdrol voor zichzelf. Bos verteld over andere, informele banden tussen generaties en familieleden die in het verborgene een minstens zo grote rol spelen.

Dennis Bos (1969) is historicus van het Socialisme en de Arbeidersbeweging in Nederland. Hij studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij promoveerde op de Amsterdamse socialistische arbeidersbeweging in de negentiende eeuw. Hij is universitair docent aan het Instituut voor Geschiedenis aan de Universiteit van Leiden.

Praktische informatie
Je bent welkom op vrijdag 1 mei om 19.30 uur in de Kennismakerij (Bibliotheek LocHal). Inloop vanaf 19.15 uur. De toegang tot deze middag, die duurt tot ca. 20.30 uur, is gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Deze lezing is onderdeel van het programma ‘Tilburg 75 jaar vrij! / Wat is vrijheid’’, georganiseerd door het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) in samenwerking met AntiRacismeGroep Tilburg en TAS.

Bekijk ook de andere activiteiten in deze cyclus