Wij zijn initiator en trotse partner van Erfgoed Tilburg

Foto nikki sterkenburg 2e
Activiteit afgelast door coronamaatregelen

Lezing: Radicaal- en extreem-rechts in Nederland door Nikki Sterkenburg


VANWEGE DE MAATREGELEN IN VERBAND MET HET CORONAVIRUS GAAT DEZE LEZING OP 22 MAART HELAAS NIET DOOR.

In het kader van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie en de herdenking van 75 jaar bevrijding van Nederland komt Nikki Sterkenburg een lezing geven over radicaal- en extreemrechts in Nederland.

Nikki Sterkenburg werkt als journalist en is regelmatig in actualiteitenrubrieken te zien en te horen als expert in dit vakgebied.

Haar brede basis als journalist werd gelegd tijdens haar studies Nederlands en Islam in de Moderne Wereld aan de Universiteit van Amsterdam, en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij heeft altijd een voorliefde gehad voor schrijven en onderzoek doen, vandaar dat zij drie masters heeft afgerond en drie scripties heeft geschreven.

Momenteel promoveert zij aan de Universiteit Leiden op radicaal- en extreemrechts in Nederland.

Haar bevindingen en onderzoeksresultaten vormen de basis voor de lezing die zij gaat geven.

Praktische informatie
Je bent welkom op zondag 22 maart om 14.00 uur in de Stemmingmakerij (Bibliotheek LocHal). Inloop vanaf 13.45. De toegang tot deze middag, die duurt tot ca. 15.00 uur, is gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Deze lezing is onderdeel van het programma ‘Tilburg 75 jaar vrij! / Wat is vrijheid’, georganiseerd door het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) in samenwerking met AntiRacismeGroep Tilburg.

Bekijk ook de andere activiteiten in deze cyclus