Wij zijn initiator en trotse partner van Erfgoed Tilburg

Zeedauw
Rozemarijn Oudejans van Studio Zeedauw
Studio Zeedauw Thomas Abrahams 049
Fotograaf Thomas Abrahams / Beeldbaas
Studio Zeedauw portret foto Merelvan Dooren Photography
Rozemarijn Oudejans van Studio Zeedauw - foto Merel van Dooren Photography
Activiteit 2 december 2020 - voorjaar 2021

Tilburg drukt zich uit - Van vlugschriften tot slow tweets

Een online programma van het TijdLab

Overal wordt tegenwoordig naar je mening gevraagd. Een like bij een FB bericht, een hartje bij Insta of een online enquête als je ergens aan deelneemt. En massaal doen we daar aan mee. We vinden er iets van!

Door sociale media zoals FB en Twitter komen we ook massaal in beweging als we er samen iets van vinden. Maar communicatietechnologie was altijd al belangrijk voor sociale bewegingen om mensen te mobiliseren. Nu via FB en twitter en vroeger via vlugschriften en pamfletten.

Expo Tilburg drukt zich uit

Vanaf 2 december 2020 staat het TijdLab een paar maanden stil bij openbare meningsuitingen in Tilburg vanaf de 18e eeuw tot aan de dag vandaag. Grafisch ontwerper Rozemarijn Oudejans van Studio Zeedauw stelde samen met Astrid de Beer van Regionaal Archief Tilburg een kleine expo samen die deze geschiedenis een gezicht geeft en die je hier online kunt bekijken.

Op een speciale overzichtspagina komen in de looptijd van het online programma steeds meer onderdelen te staan. Je ziet er binnekort o.a. een filmpje met Rozemarijn Oudejans en Astrid de Beer over hoe Tilburg zich nu uit en hoe dat vroeger ging.

We leven in een snelle tijd waarin meningen worden gevormd en gedeeld via Sociale Media. Een vorm van meningsuiting die over het algemeen wordt gekenmerkt door vluchtigheid, snelheid en weinig ‘verdieping’. Tilburgse maker Rozemarijn vertelt waarom de drukpers haar favoriete middel is om haar mening te uiten. En zij neemt ons mee naar Regionaal Archief Tilburg waar Astrid de Beer ons laat zien hoe Tilburgs door de jaren heen hun mening verkondigden.

Dit project is een samenwerking tussen het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg), Rozemarijn Oudejans/Studio Zeedauw en Regionaal Archief Tilburg