Wij zijn initiator en trotse partner van Erfgoed Tilburg

Digitaal tekenen in Vincents Tekenlokaal foto Maria van der Heyden
Digitaal tekenen in Vincents Tekenlokaal foto Maria van der Heyden
Nieuws 28-06-2023

Vacature bij Vincents Tekenlokaal

Vincents Tekenlokaal is één van de VanGogh-locaties in Brabant. Dit onderdeel van Stadsmuseum Tilburg is gevestigd in het Paleis in Tilburg, voorheen de school waar Vincent van Gogh zijn eerste tekenlessen kreeg. Vincents Tekenlokaal richt zich op de geschiedenis van het tekenonderwijs en het paleis, Vincent van Gogh in Tilburg, en hedendaagse kunsteducatie voor kinderen en volwassenen. Je kunt er zowel digitaal als ‘analoog’ tekenen. Ze beschikken over een digitaal tekenlokaal en een reconstructie van een 19e eeuws tekenlokaal. Cross-overs tussen oud en nieuw vinden ze belangrijk.

Het team van het tekenlokaal bestaat uit gediplomeerde kunstdocenten en kunstenaars. Talentontwikkeling, creativiteit, onderzoek, analyse, verbeeldingskracht en creatief proces zijn een leidraad in de begeleiding.

Vincents Tekenlokaal is op korte termijn op zoek naar een:

Medewerker Communicatie

Voor 10 uur per week


Als Medewerker Communicatie ben je verantwoordelijk voor het beheer van de websites en de social media kanalen en maak/ voer je communicatieplanningen uit voor onze activiteiten, zoals het aanbod voor scholen, cursussen en diverse lopende projecten zoals De Nieuwe Vincent. Je onderhoudt contacten met derden waaronder de pers en redacties en bouwt hierin aan een relevant netwerk. Je werkt samen met ontwerpers, drukkers, websitebouwers, fotografen en andere interne en externe partijen om doelen en middelen te realiseren.

Lees de gehele vacaturetekst op Werken bij Mommerskwartier