Wij zijn initiator en trotse partner van Erfgoed Tilburg

IMG 8580
Activiteit 26 oktober 2019 om 12.00 uur

Onthulling van de Schotse Liberty Bell

Tijdens de doortocht van onze Schotse bevrijders op 27 oktober 1944 is in de Heuvelstraat door de commandant van het regiment een bel van een brandweerwagen aan de met een Nederlandse vlag zwaaiende Tilburger Louis van Riel overhandigd. Na een omzwerving van 75 jaar krijgt deze Schotse Liberty Bell mede door toedoen van schenker Hans van Poppel een gedenkwaardige, eervolle en functionele plaats in de kapel Onze Lieve Vrouw ter Nood aan de Kapelhof in centrum Tilburg.

De bel wordt in eigendom overgedragen aan het Stadsmuseum en in bruikleen gegeven aan de stichting Gilde van O.L. Vrouw ter Nood. Namens Stadsmuseum Tilburg is Gert-Jan de Graaf, directeur van het museum, aanwezig. De schenker van de bel, Hans van Poppel, is tevens aanwezig.

Op 26 oktober wordt dit historische object in de kapel onthuld en ingewijd. Als Burgemeester Theo Weterings de bel luidt, luidt hij meteen op symbolische wijze de periode van 75 jaar ‘Gedenken en Vieren’ in.

Tijdens de dagelijkse eucharistieviering zal deze bel klinken en daarmee de herinnering aan het verleden levend houden. Een belofte die doorgaat!