Wij zijn initiator en trotse partner van Erfgoed Tilburg

Beeld Verhalentafel 1
Activiteit 5 september t/m 1 november 2020

De Verhalentafel van de Spoorzone

'De Verhalentafel' is een interactieve ontmoetingstafel die uitnodigt om herinneringen te delen over de voormalige NS Hoofdwerkplaats Tilburg. Bijna 150 jaar lang was dit de grootste werkplaats van de NS in Nederland. Enkel bereikbaar voor de werknemers. Sinds 2011 is het terrein opengesteld en is het een bruisend nieuw binnenstad gebied geworden onder de naam De Spoorzone.

Multidisciplinair kunstenaar Bob Driessen (Expolab) en filmmaker Sophie Tooten maakten dertien videoportretten van oud-medewerkers van de NS Werkplaats. Van een oud-directeur tot de eerste vrouw op de werkvloer en van de huisdokter tot de huisfotograaf. Deze video’s zijn onderdeel van de interactieve tafel, die de bezoekers zelf kan bedienen middels archieffoto’s uit die tijd. Het verleden van de Spoorzone komt zo weer tot leven door deze verhalen, omlijst door prachtig archiefmateriaal.

‘De Verhalentafel van de Spoorzone’ staat van 5 september t/m 1 november voor het TijdLab en bezoekers kunnen hier terecht tijdens de reguliere openingstijden van de Bibliotheek LocHal. (oorspronkelijk stond dit gepland in de eerste helft van 2020)

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door: Stichting Het Nieuw Optimisme, Erfgoed Tilburg, VSB fonds, Mediafonds Tilburg, TijdLab en alle betrokkene oud-werknemers van de NS Hoofdwerkplaats Tilburg.