Wij zijn initiator en trotse partner van Erfgoed Tilburg

Merk Tilburg Download 6168 LR
via MerkTilburg.nl
Merk Tilburg Download stadsfotograaf tilburg 2019 chris oomes transitie drieluik a lochal LR
Chris Oomes (via MerkTilburg.nl)
Activiteit 26 september, 3 of 17 oktober 2020

Verhalen op ’t Spoor - Sluit je aan bij de speciale Spoorzone-zaterdagen

Op zaterdag 26 september en 3 en 17 oktober 2020 ervaar je het heden en het verleden van één van de meest ‘booming’ plekken van het zuiden van Nederland: de Spoorzone van Tilburg. Dit stadsgebied zit al jaren in de lift. De eersten die dit gebied introkken zijn al helemaal gesetteld en zagen het gebied om hen heen steeds meer tot ontwikkeling komen. Maar ooit was dit ‘de verboden stad’, het stukje Tilburg waar niemand mocht komen, behalve de medewerkers van de NS. Hoe was het in die tijd? Welke verhalen hebben de Spoormannen van toen te vertellen? En hoe lekker kun je er nu eten? Je ervaart het tijdens een van de drie Spoorzone-zaterdagen.

Let op: zaterdag 17 oktober is afgelast vanwege de coronamaatregelen van 13 oktober!

Maak kennis met de gebouwen
De zaterdag start vanaf Eetbar De Wagon met een rondleiding in de Spoorzone door de Stadsgidserij Tilburg. Tussen 10.30 en 12.00 uur bezoek je in elk geval de LocHal, de Wagenmakerij, de Koepelhal en het Informatiecentrum, maar je komt langs nog meer interessante plekken. In de LocHal bezoek je het TijdLab, waar nu een kleine expositie is over de Spoorzone. Tot eind oktober staat hier ook de Verhalentafel, een interactieve tafel, waarop je kennis maakt met oud spoormedewerkers. Zij delen hun herinneringen aan de tijd dat er in die LocHal treinen en locomotieven gerepareerd werden.

Smakelijke verhalen in Eetbar De Wagon
Na de rondleiding is er de mogelijkheid aan te schuiven voor een speciale lunch in Eetbar De Wagon. Van 12.00 tot 14.00 uur geniet je van een ‘arbeiderslunch’ terwijl een spoorman van destijds een vorkje mee prikt en verhalen van vroeger vertelt. Een unieke ervaring, eten in een mooi gerestaureerde wagon uit 1930, luisterend naar spoor-verhalen. De kosten hiervoor zijn € 16 en reken je na afloop in De Wagon af.

Aanmelden
Aanmelden voor 26 september, 3 of 17 oktober kan per mail aan info@stadsmuseumtilburg.nl. Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen per activiteit. Geef duidelijk je naam en contactgegevens door en welke dag je wilt deelnemen voor de rondleiding met lunch. Opgeven voor alleen één activiteit is ook mogelijk.
Aan de rondleiding zijn geen kosten verbonden, de lunch in De Wagon kost € 16. Deelnemers ontvangen een paar dagen voor aanvang per mail extra informatie.

Dit programma wordt georganiseerd door het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) in samenwerking met Stadsgidserij Tilburg, Eetbar De Wagon en de ‘Spoormannen’ Jan Wouters en Hans Clijssen.