Wij zijn initiator en trotse partner van Erfgoed Tilburg

12141 Wilhelminapark col 1
Activiteit 18 oktober t/m 17 januari 2020, lezing op 22 oktober 2019

Expositie ‘Tilburg bevrijd!’

Vijfenzeventig jaar geleden werd Tilburg, op 27 oktober 1944, bevrijd door de Schotten. Dit wordt in Tilburg groots gevierd en ook in het TijdLab staan we hier bij stil.

De Tilburgse fotograaf en restaurator Jan van Oevelen heeft in het kader van ‘Tilburg bevrijd!’ een aantal zwart-wit foto’s van de bevrijdingsfeesten van 1944 ingekleurd. Historische beelden die we kennen in zwart-wit verrassen ons in kleur en deze ingekleurde beelden brengen ons dichter naar het heden. We leren zo het verleden op een nieuwe manier kennen. Vanaf 18 oktober exposeert Jan van Oevelen met deze foto’s (beschikbaar gesteld door het Regionaal Archief Tilburg) in het TijdLab.

In het TijdLab kun je op de ‘Vrijheidswand’ ook je eigen verhaal over ‘Vrijheid’ delen.

Wil je meer weten over deze beelden? Op 22 oktober geeft Jan van Oevelen een presentatie over het ontstaan en de totstandkoming van deze ingekleurde foto’s van de bevrijdingsfeesten in oktober 1944. - Toevoeging 17 oktober: de lezing is vol.

Deze expositie is in van 18 oktober tot en met 17 januari te zien in het TijdLab en is gratis toegankelijk tijdens de reguliere openingstijden van de LocHal. Deze expositie is onderdeel van het programma ‘Tilburg bevrijd!’, georganiseerd door het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) in samenwerking met partners van Erfgoed Tilburg.