Wij zijn initiator en trotse partner van Erfgoed Tilburg

LocHal Ton van Rooij gemeente Tilburg
LocHal door Ton van Rooij gemeente Tilburg
Activiteit 10 en 31 juli en 7 augustus 2021

Verhalen op ’t Spoor - Sluit je aan bij de speciale Spoorzone-zaterdagen in Tilburg - VOL

Op zaterdag 10 en 31 juli en 7 augustus 2021 ervaar je het heden en het verleden van één van de meest ‘booming’ plekken van het zuiden van Nederland: de Spoorzone van Tilburg. Dit stadsgebied zit al jaren in de lift. De eersten die dit gebied introkken zijn al helemaal gesetteld en zagen het gebied om hen heen steeds meer tot ontwikkeling komen. Maar ooit was dit ‘de verboden stad’, het stukje Tilburg waar niemand mocht komen, behalve de medewerkers van de NS.
Hoe was het in die tijd? Welke verhalen hebben de Spoormannen van toen te vertellen? En hoe lekker kun je er nu eten? Je ervaart het tijdens een van de drie Spoorzone-zaterdagen.

Maak kennis met de gebouwen
De zaterdag start vanaf het TijdLab van de Lochal. De rondleiding in de Spoorzone wordt verzorgd door de Stadsgidserij Tilburg in samenwerking met het TijdLab. Tussen 10.30 en 12.30 uur bezoek je de LocHal, de Wagenmakerij, de Koepelhal en het Informatiecentrum, maar je komt langs nog meer interessante plekken.

Smakelijke verhalen in Eetbar De Wagon
Na de rondleiding is er de mogelijkheid aan te schuiven voor een speciale lunch in Eetbar De Wagon. Van 12.30 tot 14.00 uur geniet je van een ‘arbeiderslunch’ terwijl een spoorman van destijds een vorkje mee prikt en verhalen van vroeger vertelt. Een unieke ervaring, eten in een mooi gerestaureerde wagon uit 1930, luisterend naar spoor-verhalen. De kosten hiervoor zijn € 17,50 en reken je na afloop in De Wagon zelf af.

Aanmelden
Aanmelden is niet meer mogelijk. Voor alle drie de zaterdagen is het maximum aantal deelnemers bereikt.
Aan de rondleiding zijn geen kosten verbonden, de lunch in De Wagon kost €17,50 per persoon. Deelnemers ontvangen een paar dagen voor aanvang per mail extra informatie.

Dit programma wordt georganiseerd door het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) in samenwerking met Stadsgidserij Tilburg, Eetbar De Wagon en de ‘Spoormannen’ Jan Wouters en Hans Clijssen.