Wij zijn initiator en trotse partner van Erfgoed Tilburg

Tijdcapsule Helen Parkhurst kist
Nieuws 25-04-2017

2017-2053 Tilburgse Tijdcapsule. Als Amalia 50 wordt!

Op woensdag 31 mei was er een feestelijke bijeenkomst op het schoolplein van basisschool Helen Parkhurst. Er ging een tijdcapsule de grond in. In april vond leerlinge Katie een Zilveren Sticker voor het Stickerboek Koningsdag 2017. Daarmee won zij deze ludieke prijs: het begraven van een tijdcapsule op het schoolplein. De hele klas van Katie was daarbij aanwezig evenals burgemeester Noordanus.

Stadsmuseum Tilburg initieerde het Stickerboek Koningsdag 2017 ‘Op zoek naar de Wortels van Oranje’, een activiteit voor de jeugd, in aanloop naar Koningsdag 2017. Duizenden kinderen in Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout verzamelden plakplaatjes om hun stickerboek vol te krijgen. Tussen de vele plaatjes zaten Gouden en Zilveren Stickers. De vinders van deze speciale exemplaren wonnen daarmee een prijs voor hun hele klas. Katie uit klas 5B van basisschool Helen Parkhurst in de Reeshof in Tilburg vond de Zilveren Sticker waarmee ze een tijdcapsule kan begraven op het schoolplein. Het idee is dat de capsule weer opgegraven wordt als prinses Amalia 50 wordt op 7 december 2053. Als zij óók haar vijftigste verjaardag in Tilburg viert (stel dat….!) kan ze samen met de leerlingen van nu de tijdcapsule opdiepen uit de grond en de inhoud ervan bekijken.

In de tijdcapsule het Stickerboek Koningsdag 2017 ‘Op zoek naar de Wortels van Oranje’ met de twintig stickers. De klas van Katie vulde naar eigen inzicht de inhoud aan.

Bekijk een filmpje van Brabants Dagblad

Film Omroep Tilburg