Wij zijn initiator en trotse partner van Erfgoed Tilburg

Fotografie Maria van der Heyden
Illustratie Jubileum Vincents Tekenlokaal
Nieuws 06-06-2024

22-23 juni: Jubileumweekend Vincents Tekenlokaal

Vijftien jaar Vincents Tekenlokaal. Vijftien jaar een avontuur in tekenen met Vincent van Gogh als inspiratiebron. In ‘onze stad Tilburg’ waar Van Gogh als 13 jarige jongen zijn eerste tekenlessen heeft gevolgd. Vincents Tekenlokaal nodigt alle tekenliefhebber van Tilburg en omstreken uit voor een Jubileumweekend vol tekenplezier!

Op 22 en 23 juni 2024 staan de deuren van het volledige Paleis-Raadhuis van Tilburg wagenwijd open voor een weekend bomvol gratis tekenworkshops, lezingen, mini-expo’s, interviews, praat- en meedenksessies over Tilburg en de film Loving Vincent. Je treft diverse prominente makers van Tilburgse bodem, waaronder Djenné Fila (winnares Gouden Penseel 2023), Jeroen de Leijer en Paul van Dongen. Maar ook de jonge talenten van het teken talentenprogramma De Nieuwe Vincent en makers van het Illustrada Festival, dat de gehele week is neergestreken in de stad.

Daarnaast zijn er dat weekend op het Sint Annaplein (waar Van Gogh in een kosthuis heeft gewoond) allerlei activiteiten. Het volledige programma van het Jubileumweekend staat op vincentstekenlokaal.nl/jubileum.

Opening Jubileumzondag
Op zondag 23 juni wordt om 12.00 uur de Jubileumzondag feestelijk ingeluid door Jochem Otten (directeur-bestuurder Stichting Mommerskwartier) en Petra Robben (hoofd a.i. Stadsmuseum/Vincents Tekenlokaal). Locatie: Willemsplein, trappen van Paleis-Raadhuis. Hierbij worden 10x15 taartjes uitgedeeld aan de bezoekers, 150 stuks in het totaal.

Cadeautjes in de stad
Bij verjaardagen horen ook cadeautjes. In de maand voorafgaand aan en de maand na het Jubileumweekend deelt Vincents Tekenlokaal deze cadeautjes zélf uit: cadeautjes in de stad, letterlijk. Via aanwijzingen op de social media kanalen van Vincents Tekenlokaal zijn de cadeautjes te vinden. Volg ze op Instagram, Facebook en LinkedIn.

Foto: Maria van der Heyden