Wij zijn initiator en trotse partner van Erfgoed Tilburg

Kaft uitsnede
Nieuws 15-07-2020

ErfgoedMakers. Fonds Erfgoed Tilburg 2017-2020ErfgoedMakers. Fonds Erfgoed Tilburg 2017 – 2020
, dat is de titel van het nieuwe boekje dat Stadsmuseum Tilburg maakte in het voorjaar van 2020. De samenstellers en auteurs Petra Robben, Theo van Etten en Sara Terburg wilden inzichtelijk maken welke projecten en activiteiten ondersteund zijn door het Fonds Erfgoed Tilburg. Naast meer dan vijftig erfgoedprojecten werden de erfgoedbijeenkomsten, de doorgaande leerlijn erfgoededucatie én de website Erfgoed Tilburg gerealiseerd dankzij dit fonds, dat gemeente Tilburg vanaf 2017 ieder jaar opnieuw incidenteel beschikbaar stelde.

Een Irakese jongen bedankte Nederlandse veteranen voor hun opoffering voor de vrijheid die hij in Nederland heeft

- Willemien van Heugten / project 'Jongeren en vrijheid'

We noemen een greep uit de projecten die gefinancierd werden dankzij het Fonds Erfgoed Tilburg: de monumentenwebsite van heemkundekring Tilburg, de kruikenzeikersverkeerslichten van Marieke Vromans en Ivo van leeuwen, de herbouw van de kapel O.L.Vrouw van de Goede Duik op het landgoed Schaapsgoor, de Verhalentafel 'Bij ons, bij de NS' van Sophie Tooten en Bob Driessen en De Jaozeetie van bas Horsten en Noortje van Venrooij.

De liefde voor het bedrijf was kenmerkend voor de spoormannen

- Bob Driessen / project Verhalentafel 'Bij ons, bij de NS'

Stadsmuseum Tilburg is erg trots op de gerealiseerde projecten en hoopt dan ook dat gemeente Tilburg de komende beleidsperiode de erfgoedsector wederom ondersteunt. Gisteren overhandigden we het boekje aan wethouder van cultuur Marcelle Hendrickx. Zij maakte haar complimenten aan de ErfgoedCommunity en de mooie projecten die de Erfgoedmakers met elkaar hebben gerealiseerd. Het boekje, met daarin de projecten verwoord en verbeeld, wordt overhandigd aan het college en de raadsleden. ‘Ga zo door,’ zo luidde het advies van Marcelle Hendrickx.

Het boekje ErfgoedMakers is digitaal te raadplegen. Wie een exemplaar in de brievenbus wil ontvangen, stuurt een mail naar info@stadsmuseumtilburg.nl met vermelding van naam en postadres.

De vormgeving van het boekje is van Sander Neijnens. Het lettertype is uiteraard TilburgsAns.