Wij zijn initiator en trotse partner van Erfgoed Tilburg

Foto 1 4 Keti Koti algemeen plus 30 juni
Activiteit Vrijdag 30 juni 2023

Keti-Koti: 30 juni Dag van Besef

Voor het tiende achtereenvolgende jaar wordt in Tilburg de Keti-Kotimaand georganiseerd. In deze maand vinden activiteiten plaats in aanloop naar het Keti-Kotifeest op 1 juli, de viering van de afschaffing van de slavernij in het Koninkrijk der Nederlanden op 1 juli 1863-1873, dit jaar 150 jaar geleden.

Op 30 juni worden de offers herdacht die slaafgemaakte voorouders hebben gebracht. Een dag later, 1 juli Keti-Koti, wordt de vrijheid gevierd.

Dag van Besef

Op 30 juni is de Dag van Besef, georganiseerd door Comité 30 juni-1 juli in samenwerking met FOC en de Anti Racisme Groep.

We starten met een plengoffer bij het slavernijmonument op het Burgemeester Stekelenburgplein in de Spoorzone; daarna is er een vervolg in de Stemmingmakerij LocHal.

Daar voert Mariska de Jong een Puu Baaka uit (een ritueel uit de Marroncultuur). Mariska de Jong is voorzitter van de Stichting Ma-Jong die zich richt zich op toepassing van de Marronscultuur op alle levensgebieden, domeinen en vraagstukken in de maatschappij.

Praktische informatie

Dresscode: witte kleding

Datum: 30 juni 2023

Locatie: start om 18:30 uur bij het slavernijmonument aan het Burgermeester Stekelenburgplein. Daarna (rond 19:00 uur) een vervolg in de Stemmingmakerij LocHal

Tijd: 18:30 - 21:00 uur

De toegang is gratis, maar graag aanmelden via de knop hieronder.

Deze activiteit is een onderdeel van verschillende activiteiten in de maand juni rondom Keti-Koti.

Het TijdLab is een samenwerking tussen De Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg.

Het Comité 30 juni-1 juli organiseert nog meer activiteiten rondom Keti-Koti in de maand juni. Kijk voor alle activiteiten op hun website.