Wij zijn initiator en trotse partner van Erfgoed Tilburg

Aanzicht El Feth
Activiteit 11, 18 en 25 maart 2022

Verhalenwandeling naar de El-Feth Moskee Tilburg (VOL)

Van huiskamermoskee tot een van de meest toonaangevende gebouwen van Tilburg

Aan de Stedekestraat in Tilburg staat de imposante en verrassend moderne Marokkaanse El-Feth moskee. Tijdens een bezoek aan de moskee vertellen leden het verhaal van de godsdienstbeleving van de El-Feth gemeenschap in Tilburg en de bouw van de moskee.

Reis mee door de geschiedenis waarin de Tilburgse moslimgemeenschap haar rituele verplichtingen heeft verricht. We staan stil bij de verschillende locaties die als gebedsruimte hebben gediend. Daarnaast nemen we jullie mee in de verhalen van de eerste generatie moslims in Tilburg.

Praktische informatie

11, 18 en 25 maart van 9.00 tot ca. 11.00 uur - AANVULLING: alle wandelingen zijn vol. Aanmelden kan niet meer.

Deelname aan de wandeling en het bezoek is gratis.

Om 9:00 uur verzamelen we in het TijdLab in de LocHal. Na een korte inleiding over het thema Gastarbeiders in Tilburg wandelen we gezamenlijk naar de Marokkaanse Moskee El-Feth in de Stedekestraat. Daar wordt een rondleiding verzorgd door leden van de Marokkaanse Gemeenschap.

Deze wandelingen naar de El-Feth Moskee Tilburg worden georganiseerd door het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) in samenwerking met de El-Feth Moskee. Ze zijn onderdeel van het programma ‘Tilburgse gastarbeiders’. Kijk voor meer info over de begeleidende expo en programmering: Ode aan mijn vader, de gastarbeider.