Wij zijn initiator en trotse partner van Erfgoed Tilburg

Paleis voor website smt
Nieuws 04-02-2021

Agenda Palace to Be

Stadsmuseum Tilburg en de gemeente Tilburg gaan tot en met 2022 'oefenen' met een publieksvriendelijke invulling in het Paleis. We roepen Tilburgers op om actief mee te denken! Zo brengen we met zijn allen meer levendigheid in dit prominente gebouw.

De volgende activiteiten zijn al gerealiseerd of staan nog op de planning:

8-11 maart 2021 | Making Space - Besloten bijeenkomst
Fontys Dance Academy, Dans Brabant, THE Hundred Hands en Vloeistof organiseren bijeenkomsten met studenten en makers. De openbare ruimte is het afgelopen jaar drastisch veranderd. Door gesprekken, dialoog en beweging in kleine groepen wordt onderzocht hoe hiernaar gekeken wordt.

27 februari2021 | onthulling geveldoek Dankraam Tilburg
Burgemeester Weterings onthult het speciaal ontworpen geveldoek (samen met kunstenaar Riëtte Sommerdijk en het team van Dankraam Tilburg). Dit doek is gebaseerd op de 170 inzendingen op www.dankraamtilburg.nl en zal tot en met zondag 21 maart te zien zijn op de voorkant van ons Paleis aan het Willemsplein. De onthulling is vanwege corona alleen voor genodigden. EELT Theatercollectief verzorgt een livestream.

Januari 2021 | Filmopnames ‘Het Vierde Geschenk’
'Het Vierde Geschenk: The Movie’ is een korte speelfilm van een halfuur. In het Paleis werden hiervoor opnames gemaakt. ‘The Movie’ vertelt een puur Tilburgs verhaal. Het Vierde Geschenk is een unieke vorm van solidariteit. Kinderen stellen speelgoed ter beschikking aan leeftijdgenootjes die in armoede leven. Dat zijn er circa 7.000 in Tilburg. Meer informatie op hetvierdegeschenk.nl

Verzet naar 2021 | Uit met Spruit
Het Paleis is één van de locaties van het jaarlijkse Spruit kinderfestival Uit met Spruit. Een vrolijke mix van muzikanten, theatermakers, voetballende theatermakers en een goochelaar. Op gepaste afstand, coronaproof maar toch dichtbij. Meer informatie

November 2020 | Filmopnames ‘Sint en het Gouden Pakje’
In het kasteel van Sinterklaas zijn de Pieten druk bezig met het inpakken van alle cadeautjes. Hoofdpiet vindt dat Sinterklaas ook een mooi cadeau verdient heeft, maar of dat wel helemaal goed gaat komen is nog de vraag. En wat heeft die gemene boef voor plannen……… kijk snel hier om te zien hier dit afloopt.

18 oktober & 18 november | Achttien en aan de bak
Als je 18 wordt, verandert er veel. Vanaf dat moment mag je bijvoorbeeld gaan stemmen.
Wat betekent het om zo’n echte (Til)burger te worden? Hoe bijzonder zou het zijn als je hierover in gesprek gaat met anderen die in dezelfde maand deze mijlpaal bereiken? Met leeftijdsgenoten uit andere bubbels die je in het dagelijks leven nauwelijks spreekt. Leerlingen van ROC School voor Welzijn organiseren een serieus feestje in het Paleis. Meer informatie via wvheugten@roctilburg.nl.

8 oktober, 19 november en 29 december van 19.15u tot 22u | Geloofscafé
Gezelligheid met ruimte voor geloofsverdieping. Niets moet, alles kan. De paleisburen van de Heikese kerk organiseren drie keer het zogenaamde Geloofscafé. Op een laagdrempelige manier wordt een thema besproken dat te maken heeft met de rijke Tilburgse katholieke cultuur en historie.

1 juli 2020 | Keti Koti viering
Bijeenkomst in de Oranjezaal ter gelegenheid van de Herdenkingsceremonie voor de afschaffing van de slavernij.

1 juli 2020 | Expertmeeting Visie-vorming Paleis
Wat kun je met het Paleis? Hoe kun je met co-creatie een goede bestemming ontwikkelen? In de Oranjezaal kwamen experts, mensen uit de initiatiefgroep, wethouders en andere geïnteresseerden samen. Raadsleden keken online mee en stelden hun vragen. Bekijk de bijeenkomst terug.

25 juni 2020 | Erfgoedbijeenkomst
Dertig partners uit het erfgoed-veld van de gemeente Tilburg kwamen bij elkaar om laatste activiteiten te bespreken en om na te denken over de toekomst van het Paleis.

Vanaf voorjaar 2020 | Dankraam Tilburg
De coronacrisis leert ons hoe ongekend veerkrachtig de Tilburgse samenleving kan zijn. Het prachtige glas-in-lood raam bovenaan deze pagina hangt in de Anna Paulownazaal in het Paleis en verwijst naar de overwinning op de ‘pokkendraak’ van 1951 in Tilburg. Al snel ontstond het Dankraam Tilburg, samen met de inwoners van de stad. Dat geeft ons vertrouwen dat we samen ook het coronamonster zullen verslaan!

11 maart | training in Deep Democracy door het House of Deep Democracy.
Bedoeld voor deelnemers van de Denktank Diversiteit en leerlingen van ROC Tilburg van het BOOTS project.

15 februari 2020 | Proefblaoze 2020 in de Tilburgse Binnenstad én in het Paleis
Spelen in een carnavalsorkest of -band is een topsport. Om alvast warm te draaien voor carnaval werd het Proefblaoze 2020 georganiseerd (zie video hieronder). Blaaskapellen, orkesten, muziekbands en verenigingen spelen zowel zichzelf als het Tilburgse publiek warm. Hét ultieme opwarmevenement om alvast in de carnavalssfeer te komen.