Wij zijn initiator en trotse partner van Erfgoed Tilburg

P2 B proefblaoze
Proefblaoze 15 februari 2020
Keti koti paleis
Keti koti bijeenkomst 1 juli 2020
Dankraam Tilburg fotografie voor eregalerij
Dankraam Tilburg fotografie voor eregalerij
Paleis voor website smt
Jace van de Ven tijdens Boeken Rond het Paleis
Jace van de Ven tijdens Boeken Rond het Paleis
De groep van Unlocked voor Kaapstad Tilburg
De groep van Unlocked voor Kaapstad Tilburg
Stadsdichter Rodgario Dalnoot
Stadsdichter Rodgario Dalnoot tijdens Boeken Rond het Paleis
Geloofscafé in het Paleis
Geloofscafé in het Paleis
Nieuws 04-02-2021

Agenda Palace to Be

Stadsmuseum Tilburg en de gemeente Tilburg gaan tot en met 2022 'oefenen' met een publieksvriendelijke invulling in het Paleis. We roepen Tilburgers op om actief mee te denken! Zo brengen we met zijn allen meer levendigheid in dit prominente gebouw.

De volgende activiteiten zijn al gerealiseerd of staan nog op de planning:

27 - 30 december 2021 | Spruit
Spruit is en leuk uitje met de (klein)kinderen tijdens de kerstvakantie. Van 27 t/m30 december, precies tussen kerst en oud & nieuw, vinden in de binnenstad van Tilburg bijzondere jeugdprogramma’s plaats voor gezinnen met kinderen in de leeftijd 2–12 jaar. Een fijne manier om bij de verschillende podia, waaronder het Paleis, te genieten van theater, dans, muziek of film.

6 en 7 november 2021 | Open Stadhuis Tilburg
Na drie jaar renoveren was er op zaterdag 6 november Open Stadhuis Tilburg voor het grote publiek. Zondag 7 november waren de (oud-)ambtenaren uitgenodigd. In het Paleis was een uitgebreid programma te bezoeken. Uit uitgelezen kans van Palace to Be om zich te presenteren!

9, 10, 16 en 17 oktober 2021 | Fixeer-Tbg foto-expositie
Fixeer-Tbg is hét centrum voor fotografie in Tilburg en organisator van een fotowedstrijd, waarin het beeld en de connectie met Tilburg centraal staat. Twee weekenden achter elkaar zijn de inzendingen te zien in het Paleis. Op 9 oktober worden drie winnaars bekend gemaakt.

14 september 2021 | Geloofscafé
Gezelligheid met ruimte voor geloofsverdieping. Op een laagdrempelige manier wordt een thema besproken dat te maken heeft met de rijke Tilburgse katholieke cultuur en historie.

3 september en 8 oktober 2021 | Kraak het Paleis
Fontys Master of Architecture organiseert een onderwijsproject voor masterstudenten, waarbij onder andere gediscussieerd wordt over de toekomst van het Tilburgse Paleis. Het zijn besloten bijeenkomsten.

29 augustus 2021 | Boeken Rond Het Paleis
Er was een zeer uitgebreid programma. Op de trappen van het Paleis traden diverse dichters traden op en voor kinderen was er poppentheater in de hal van het Paleis.

14-15 augustus 2021 | Kaapstad Tilburg
Unlocked
verbindt jongeren in Antwerpen, Manchester en Tilburg, die 24 uur non-stop aan performances werken. Elke groep kaapt een bijzondere locatie en gaat aan de slag in samenwerking met een artistiek coach. Op zondag 15 augustus werkte de groep met publiek vanuit het Paleis als onderdeel van Kaapstad Tilburg. Bekijk de video op Instagram.

3 augustus 2021 | Geloofscafé
Gezelligheid met ruimte voor geloofsverdieping. Op een laagdrempelige manier wordt een thema besproken dat te maken heeft met de rijke Tilburgse katholieke cultuur en historie. Deze keer: de Heikese Kerk.

10 juni 2021 | Samenportret
Samenportret 2021 wordt verzorgd door 15 enthousiaste studenten van de Academie voor Muziekeducatie in Tilburg. Op vrijdag 21 mei zijn er de hele dag opnames in het Paleis, waar beelden voor bij het concert opgenomen worden. Denk aan alle presentatiepraatjes en interviews die het eindproduct een extra boost zullen geven. De optredens zelf worden opgenomen in het Factorium. Uiteindelijk wordt het eindproduct gestreamd op donderdag 10 juni om 19:30. Graag tot dan!

8-11 maart 2021 | Making Space - Besloten bijeenkomst
Fontys Dance Academy, Dans Brabant, THE Hundred Hands en Vloeistof organiseren bijeenkomsten met studenten en makers. De openbare ruimte is het afgelopen jaar drastisch veranderd. Door gesprekken, dialoog en beweging in kleine groepen wordt onderzocht hoe hiernaar gekeken wordt.

27 februari2021 | onthulling geveldoek Dankraam Tilburg
Burgemeester Weterings onthult het speciaal ontworpen geveldoek (samen met kunstenaar Riëtte Sommerdijk en het team van Dankraam Tilburg). Dit doek is gebaseerd op de 170 inzendingen op www.dankraamtilburg.nl en zal tot en met zondag 21 maart te zien zijn op de voorkant van ons Paleis aan het Willemsplein. De onthulling is vanwege corona alleen voor genodigden. EELT Theatercollectief verzorgt een livestream.

Januari 2021 | Filmopnames ‘Het Vierde Geschenk’
'Het Vierde Geschenk: The Movie’ is een korte speelfilm van een halfuur. In het Paleis werden hiervoor opnames gemaakt. ‘The Movie’ vertelt een puur Tilburgs verhaal. Het Vierde Geschenk is een unieke vorm van solidariteit. Kinderen stellen speelgoed ter beschikking aan leeftijdgenootjes die in armoede leven. Dat zijn er circa 7.000 in Tilburg. Meer informatie op hetvierdegeschenk.nl

Verzet naar 2021 | Uit met Spruit
Het Paleis is één van de locaties van het jaarlijkse Spruit kinderfestival Uit met Spruit. Een vrolijke mix van muzikanten, theatermakers, voetballende theatermakers en een goochelaar. Op gepaste afstand, coronaproof maar toch dichtbij. Meer informatie

November 2020 | Filmopnames ‘Sint en het Gouden Pakje’
In het kasteel van Sinterklaas zijn de Pieten druk bezig met het inpakken van alle cadeautjes. Hoofdpiet vindt dat Sinterklaas ook een mooi cadeau verdient heeft, maar of dat wel helemaal goed gaat komen is nog de vraag. En wat heeft die gemene boef voor plannen……… kijk snel hier om te zien hier dit afloopt.

18 oktober & 18 november | Achttien en aan de bak
Als je 18 wordt, verandert er veel. Vanaf dat moment mag je bijvoorbeeld gaan stemmen.
Wat betekent het om zo’n echte (Til)burger te worden? Hoe bijzonder zou het zijn als je hierover in gesprek gaat met anderen die in dezelfde maand deze mijlpaal bereiken? Met leeftijdsgenoten uit andere bubbels die je in het dagelijks leven nauwelijks spreekt. Leerlingen van ROC School voor Welzijn organiseren een serieus feestje in het Paleis. Meer informatie via wvheugten@roctilburg.nl.

8 oktober, 19 november en 29 december van 19.15u tot 22u | Geloofscafé
Gezelligheid met ruimte voor geloofsverdieping. Niets moet, alles kan. De paleisburen van de Heikese kerk organiseren drie keer het zogenaamde Geloofscafé. Op een laagdrempelige manier wordt een thema besproken dat te maken heeft met de rijke Tilburgse katholieke cultuur en historie.

1 juli 2020 | Keti Koti viering
Bijeenkomst in de Oranjezaal ter gelegenheid van de Herdenkingsceremonie voor de afschaffing van de slavernij.

1 juli 2020 | Expertmeeting Visie-vorming Paleis
Wat kun je met het Paleis? Hoe kun je met co-creatie een goede bestemming ontwikkelen? In de Oranjezaal kwamen experts, mensen uit de initiatiefgroep, wethouders en andere geïnteresseerden samen. Raadsleden keken online mee en stelden hun vragen. Bekijk de bijeenkomst terug.

25 juni 2020 | Erfgoedbijeenkomst
Dertig partners uit het erfgoed-veld van de gemeente Tilburg kwamen bij elkaar om laatste activiteiten te bespreken en om na te denken over de toekomst van het Paleis.

Vanaf voorjaar 2020 | Dankraam Tilburg
De coronacrisis leert ons hoe ongekend veerkrachtig de Tilburgse samenleving kan zijn. Het prachtige glas-in-lood raam bovenaan deze pagina hangt in de Anna Paulownazaal in het Paleis en verwijst naar de overwinning op de ‘pokkendraak’ van 1951 in Tilburg. Al snel ontstond het Dankraam Tilburg, samen met de inwoners van de stad. Dat geeft ons vertrouwen dat we samen ook het coronamonster zullen verslaan!

11 maart | training in Deep Democracy door het House of Deep Democracy.
Bedoeld voor deelnemers van de Denktank Diversiteit en leerlingen van ROC Tilburg van het BOOTS project.

15 februari 2020 | Proefblaoze 2020 in de Tilburgse Binnenstad én in het Paleis
Spelen in een carnavalsorkest of -band is een topsport. Om alvast warm te draaien voor carnaval werd het Proefblaoze 2020 georganiseerd (zie video hieronder). Blaaskapellen, orkesten, muziekbands en verenigingen spelen zowel zichzelf als het Tilburgse publiek warm. Hét ultieme opwarmevenement om alvast in de carnavalssfeer te komen.