Wij zijn initiator en trotse partner van Erfgoed Tilburg

Beeld
Nieuws 24-09-2020

EN TOEN? Kinderboekenweek met Familie Fotospeurtocht bij Gianotten Mutsaers

Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaat boekhandel Gianotten Mutsaers terug in de tijd, het thema is GESCHIEDENIS. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid.

De Kinderboekenweek is dit jaar van 30 september tot en met 11 oktober.

ACTIVITEITEN

Vanwege Corona heeft de boekhandel dit jaar één activiteit, die niet ín de winkel, maar buiten plaatsvindt. Maar wel een superleuke: een FAMILIE FOTOSPEURTOCHT! Samen met het Stadsmuseum Tilburg en Regionaal Archief Tilburg is een speurtocht gemaakt. Hoe werkt het? Tijdens de Kinderboekenweek haal je bij Gianotten Mutsaers een folder op met 12 historische foto’s van Tilburg. Samen met je vrienden of familie ga je op zoek naar deze plekken. Bij iedere locatie maak je een foto met je mobiel. De speurtocht is ongeveer 3,5 km en te lopen in 1 tot 1,5 uur. Aan het eind is er natuurlijk een kleine verrassing voor je bij de boekwinkel!

KINDERBOEKENWEEKGESCHENK

Het Kinderboekenweekgeschenk 2020 wordt geschreven door Arend van Dam.
Je kunt hem kennen van zijn boek De reis van Syntax Bosselman: Verhalen over de slavernij. Koop je tijdens de Kinderboekenweek in de boekhandel of in de webshop voor € 12,50 of meer aan Nederlandstalige kinderboeken, dan ontvang je het geschenkboekje De diamant van Banjarmasin van Arend van Dam cadeau.

PRENTENBOEK VAN DE KINDERBOEKENWEEK

De maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2020 is Mylo Freeman. Ze heeft veel boeken geschreven over prinsesje Arabella. Het prentenboek Tweeling is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek te koop voor € 7,25.

Wij wensen je een leuke Kinderboekenweek!