Wij zijn initiator en trotse partner van Erfgoed Tilburg

Jv Oevelen 3
Het TijdLab - foto : Jan van Oevelen
De klokkenwand door fotograaf Jan van Oevelen
Het TijdLab - foto : Jan van Oevelen
Nieuws 25-05-2021

Vacature voor programmamaker bij Stadsmuseum Tilburg

Deze vacature is reeds vervult. Reageren kan niet meer.

Stadsmuseum Tilburg is een culturele instelling die de verbinding tussen erfgoed en identiteit stimuleert. Wij bevorderen de kennis van de (industriële) geschiedenis en de waarden van erfgoed, zodat inwoners van gemeente Tilburg het verhaal van hun stad blijven vertellen aan elkaar, hun kinderen en de bezoekers. Stadsmuseum Tilburg heeft geen eigen museumgebouw maar organiseert activiteiten op locaties in de stad. Er is wel een depot met voorwerpen en een website met verhalen over Tilburg.

Een vaste locatie waar Stadsmuseum Tilburg activiteiten organiseert is het TijdLab bij de Bibliotheek LocHal. Het TijdLab is een podium en een werkplaats waar kennis en verhalen gedeeld en gecreëerd worden rondom erfgoed in relatie tot tijd.

Specifiek voor de activiteiten in het TijdLab zijn wij per 1 september 2021 op zoek naar een:

Programmamaker

voor gemiddeld 8 uur per week

Als Programmamaker ben je mede verantwoordelijk voor de programmering van het TijdLab in nauwe samenwerking met de programmamaker van de Bibliotheek LocHal. De programmamakers van Stadsmuseum Tilburg en de Bibliotheek LocHal werken vervolgens weer samen met zowel de erfgoedpartners als erfgoedgemeenschappen. In deze functie staan namelijk erfgoed en identiteit in relatie tot maatschappelijke vraagstukken centraal.

Jouw taken

Je onderhoudt actief een netwerk van relevante lokale erfgoedpartners en collega’s om te komen tot samenwerking, productontwikkeling en -vernieuwing. Je opereert binnen de missies van het stadsmuseum en de bibliotheek: ‘Wij maken de wereld van mensen groter’. Daarbij weet je globale en lokale ontwikkelingen te vertalen naar activiteiten, presentaties en digitale media. En zorg je voor de uitvoering. Bovendien draag je eraan bij om de stadscollectie zichtbaar te maken, het publiek er actief bij te betrekken en de collectieverhalen in de website het Geheugen van Tilburg aan te vullen. De programmering die zowel online als offline plaatsvindt, is bedoeld voor inwoners van gemeente Tilburg.

Jouw specificaties

Jij bent creatief en hebt een groot hart voor (lokaal) erfgoed en publieksparticipatie. Experimenteren en hiervan leren is de manier van werken die het beste bij je past. Je bent bereid kennis op te doen van de geschiedenis van Tilburg en de collecties van Stadsmuseum Tilburg en de Bibliotheek Midden-Brabant. Nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied, zoals erfgoed in relatie tot inclusiviteit en / of publieksparticipatie volg je op de voet. Daarbij ben je zelfstandig, betrokken, leergierig en flexibel. Je werkt graag in een team. Ook ben je handig met digitale middelen en actief op sociale media.

En verder:

  • Heb je een HBO werk- en denkniveau met een relevante afgeronde opleiding, bijvoorbeeld richting cultuurgeschiedenis of een erfgoedopleiding zoals de Reinwardtacademie.
  • Verdeel je gemiddeld 8 uur per week over de tijden waarop de programmering plaatsvindt, overdag en ’s avonds, in weekenden en vakantieperiodes.

Klantgerichtheid, resultaatgerichtheid, (cultureel) ondernemerschap en samenwerken. Dat zijn competenties die wij bij al onze medewerkers zoeken, spreekt dit je aan?

Wat kun je van ons verwachten?

Stadsmuseum Tilburg biedt haar nieuwe medewerker een interessante functie met veel afwisseling in een inspirerende werkomgeving. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar (met mogelijkheid tot verlenging). Je arbeidsvoorwaarden zijn conform de Museum cao. De functie is gewaardeerd op schaal 8, waarmee het salaris bij een 36-urige werkweek afhankelijk van leeftijd en ervaring minimaal € 2.634,- en maximaal € 3.370,- bruto per maand bedraagt. Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld, 3,4% eindejaarsuitkering en 194,4 vakantie uren (op basis van 36 uur). Wanneer je meer dan 12 kilometer enkele reis moet reizen naar je werklocatie kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming in je reiskosten. Je pensioen wordt ondergebracht bij het ABP.

Stadsmuseum Tilburg wil een inclusief museum zijn voor iedereen. Daarom stellen wij ons tot doel gelijkheid en diversiteit binnen onze organisatie te bevorderen. Wij nodigen alle geïnteresseerden van harte uit te reageren.

Deze vacature is reeds vervult. Reageren kan niet meer.

Vacatures bij Stadsmuseum Tilburg worden gemeld op onze eigen website en op de website van Stichting Mommerskwartier. Daar zie je of er vacatures open staan.