Wij zijn initiator en trotse partner van Erfgoed Tilburg

De klokkenwand door fotograaf Jan van Oevelen
Het TijdLab - foto : Jan van Oevelen
Activiteit vrijdag 19 en zaterdag 20 januari 2024

5 jaar LocHal met een expo in het TijdLab: Sporen van de NS-Hoofdwerkplaats

Al vijf jaar is de LocHal dé huiskamer van de stad. Of je hier nu lekker wil studeren, een boek wil lenen, een kop koffie wil drinken of een activiteit wil bijwonen: de LocHal is er voor iedereen. Op 19 en 20 januari wordt dat gevierd met activiteiten, rondleidingen, exposities, winacties en nog veel meer.

Het TijdLab doet uiteraard ook mee. Ook dit Lab, een samenwerking tussen Stadsmuseum Tilburg en de Bibliotheek LocHal, bestaat dus al 5 jaar! Met de vele wisselende exposities, lezingen, wandelingen en andere activiteiten staat het TijdLab al jaren goed in de belangstelling.

Voor de Verjaardag van de LocHal is in het TijdLab een de vaste mini-expo te zien. De LocHal was vroeger een NS-werkplaats en dat zie je op verschillende plekken nog steeds terug in het gebouw. De vroegere stationsklokkenwand is er permanent te zien samen met een paar NS-objecten. Die zijn verzameld tijdens het project Sporen van de NS-Hoofdwerkplaats; participatief verzamelen voor de Stadscollectie Tilburg (2021-2022). Ook zijn er foto’s en filmpjes te zien over het project.

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari zijn er vele activiteiten door het gehele gebouw. Bekijk wat er zoal te doen is op vrijdag en welke activiteiten er zijn op zaterdag.

Benieuwd hoe alles werkt achter de schermen van de LocHal? Meld je dan aan voor een van de rondleidingen door het gebouw.