Wij zijn initiator en trotse partner van Erfgoed Tilburg

Jeh get dvd
Activiteit zaterdag 4 april 2020

Documentaire over Jehova's getuigen onder nazi-terreur

Hitlers poging om Jehova’s uit te roeien is een vrijwel onbekend gebleven deel van de oorlogsgeschiedenis.
Jehova’s Getuigen werden tijdens de Tweede Wereldoorlog fanatiek vervolgd. Zodra de nazi’s aan de macht kwamen, verboden zij alle religieuze activiteiten van de geloofsgemeenschap. Het verbod werd massaal overtreden wat leidde tot arrestaties. Vervolgens kregen de gelovigen de keus: een afzweringverklaring tekenen en onmiddellijk in vrijheid gesteld worden of trouw blijven aan het geloof. Dat laatste betekende deportatie naar een concentratiekamp. Zo'n 60 procent tekende niet. Velen overleefden de oorlog niet.

Praktische informatie
Je bent welkom op zaterdag 4 april om 14.00 uur in de Stemmingmakerij (Bibliotheek LocHal). Inloop vanaf 13.45. De toegang tot deze middag, die duurt tot ca. 15.30 uur, is gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Deze documentaire is onderdeel van het programma ‘Tilburg 75 jaar vrij! / Wat is vrijheid’, georganiseerd door het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) in samenwerking met AntiRacismeGroep Tilburg.

Bekijk ook de andere activiteiten in deze cyclus