Wij zijn initiator en trotse partner van Erfgoed Tilburg

Luc brants
Activiteit afgelast door coronamaatregelen

Lezing: de vervolging van homoseksualiteit in Tilburg rondom de bezetting door Luc Brants


VANWEGE DE MAATREGELEN IN VERBAND MET HET CORONAVIRUS GAAT DEZE LEZING OP 28 MAART HELAAS NIET DOOR.


De lezing van Luc Brants zal gaan over de vervolging van homoseksuelen tijdens de bezetting door de nationaalsocialisten in het kader van de veel oudere en ook na de bezetting voortdurende negatieve houding ten opzichte van homoseksualiteit in Europa en de praktische uitwerking daarvan in Tilburg.

Luc Brants is opgeleid als cultureel antropoloog en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot sociaal-historicus. Hij was betrokken bij historisch onderzoek naar geweld in de doven- en blindeninternaten in Nederland. Hij heeft de homo-emancipatie in Eindhoven beschreven en werkt momenteel aan de afronding van een boek over de zichtbaarheid van homoseksualiteit in Tilburg.

Ook is hij betrokken bij een onderzoek naar de arbeidsdiscriminatie van de overheid van haar homoseksuele personeel in de naoorlogse periode.

Praktische informatie
Je bent welkom op zaterdag 28 maart om 14.00 uur in de Stemmingmakerij (Bibliotheek LocHal). Inloop vanaf 13.45. De toegang tot deze middag, die duurt tot ca. 15.00 uur, is gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Deze lezing is onderdeel van het programma ‘Tilburg 75 jaar vrij! / Wat is vrijheid’, georganiseerd door het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) in samenwerking met AntiRacismeGroep Tilburg en COC Tilburg.

Bekijk ook de andere activiteiten in deze cyclus