Wij zijn initiator en trotse partner van Erfgoed Tilburg

Depot Stadsmuseum Tilburg - foto Jan van Oevelen
Activiteit Maandelijks

Kijkdagen in het depot van Stadsmuseum Tilburg

Tijdens de Museumweek 2022 hielden we kijkdagen in het depot van Stadsmuseum Tilburg. De interesse bleek zó enorm, dat we gedurende het jaar extra momenten organiseren. Stadsconservator Petra Robben houdt een korte inleiding. Daarna kunnen de deelnemers (max. 10 per keer) de objecten van dichtbij bekijken. Toelichting door de gastvrouwen en QR-codes geven meer context aan deze depotopstelling.

Sinds het najaar van 2021 beschikt Stadsmuseum Tilburg over een ‘nieuw’ depot met vijf overzichtelijke ruimtes waarin een groot deel van de stadscollectie is ondergebracht. Deze was tot nu onzichtbaar en niet toegankelijk voor het publiek omdat deze was opgeslagen op zolders, in kelders, diverse ruimten in het gemeentehuis, het paleis en het archief. In 2021 zijn alle objecten overgebracht naar de Goirkestraat en is alles gecentreerd op één locatie. Nu het depot op orde is, nodigt Stadsmuseum Tilburg mensen uit om kennis te nemen van de collectie. Vanwege de kwetsbaarheid van de objecten en de beperkte ruimten, is er een maximum aantal personen per tijdseenheid om de collectie te bekijken. Aanraken mag niet, fotograferen wel.

Wil je ook een kijkje nemen in het depot? Meld je dan hieronder aan via een van deze knoppen.

Het depot van Stadsmuseum Tilburg ligt achter het TextielMuseum, Goirkestraat 96, 5046 GN Tilburg. Voor een bezoek meld je je 10 minuten van tevoren bij de balie van het TextielMuseum. Je wordt daar opgehaald. Ben je verhinderd? Stuur dan een mail naar info@stadsmuseumtilburg.nl.