Wij zijn initiator en trotse partner van Erfgoed Tilburg

Gevelreclame 27
Activiteit 6 juni 2019, van 19:45 tot 21:45 uur

Thema-avond over muurreclames

De bijzondere tekens uit ons verleden, zoals historische muurreclames op panden in de stad, staan weer in de belangstelling. Soms zijn ze door de tijd wat vervaagd. In diverse steden worden dit soort oude reclames hersteld. Ook in Tilburg groeit de aandacht hiervoor. De muurreclame aan een pand aan de Nieuwlandstraat haalde twee keer het Brabants Dagblad: eenmaal met de onthulling van het mysterie en de tweede keer met de oplevering van de restauratie. Het Tilburgse gemeentebestuur heeft er ook oog voor. Reden voor wethouder Mario Jacobs om voor restauratie subsidie beschikbaar te stellen.

Op 6 juni laten we je kennismaken met deze materie.

Het programma

19.45 uur: aanvang programma

19.50 uur: wat is er nog? Door Cees van Raak

20.15 uur: wat wil een eigenaar? Bianca Hagenbeek deelt haar ervaringen

20.30 uur: hoe restaureer je? Door Wendy Schoenaker

20.55 uur: kijk eens anders! Fontys Academy of Art, Communication & Design

21.20 uur: einde programma

Tot 21:45 uur: gelegenheid tot overleg over subsidiëring of restauratie.

Praktische informatie

Je bent welkom op donderdag 6 juni om 19.30 uur in het TijdLab (Bibliotheek LocHal). De toegang tot deze avond is gratis. Inloop vanaf 19.00 uur. Graag vooraf aanmelden via TijdLab@bibliotheekmb.nl.

Deze avond maakt onderdeel uit van het programma ‘Stadsgezichten in beeld en taal’ en wordt georganiseerd door het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) in samenwerking met partners van Erfgoed Tilburg.