Wij zijn initiator en trotse partner van Erfgoed Tilburg

Afbeelding boek Mami 2
Boek Mami van Anastasia Hellement
Activiteit 22 juli 2022 van 14.00 tot 15.00 uur

Anastasia Hellement leest voor uit haar boek Mami

Keti-Kotimaand: lezen in de LocHal

Voor het negende achtereenvolgende jaar wordt in Tilburg de Keti-Kotimaand georganiseerd. In deze maand vinden activiteiten plaats in aanloop naar het Keti-Kotifeest op 1 juli, de viering van de afschaffing van de slavernij in het Koninkrijk der Nederlanden op 1 juli 1863. Uiteraard hoort daar bij het herdenken van voorouders als slachtoffers van het slavernijsysteem. Het gaat hier immers om drie-en-een-halve eeuw vaderlandse geschiedenis. Dat is geen voetnoot of een zwarte bladzijde die is omgeslagen, maar een zwart hoofdstuk dat doorwerkt in het heden.

Lezen in de LocHal

Voor het TijdLab in de LocHal staat in de maand juni een collectietafel met boeken over dit onderwerp en is er ruimte om samen te lezen. Op woensdagmidagen in juni leest het Comité 30 juni-1 juli samen met wie dat wil van 14:00 tot 15:00 uur.

Anastasia Hellement en het Zuidelijk Toneel

Op woensdag 22 juni komt Anastasia Hellement voorlezen uit haar boek Mami, dat op 1 juli uitkomt.

In het kader van het talentontwikkelingstraject van Het Zuidelijk Toneel en Keti Koti 2022 schrijft Anastasia Hellement (15) een boek over wortels, nalatenschap en de geschiedenis van haar stamboom. MAMI is een ode aan haar overgrootmoeder, die ze nooit heeft gekend maar in wie ze een belangrijk stuk van haar culturele identiteit vindt. Op 22 juni komt Anastasia naar de LocHal om voor te dragen uit het boek (met illustraties van Nikè Marchand) en er iets over te vertellen. MAMI is vanaf 1 juli gratis verkrijgbaar bij de LocHal.

Praktische informatie

Woensdag 22 juni van 14:00 tot 15:00 uur.

Eerste verdieping LocHal, tussen het TijdLab en de Kennismakerij

Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.