Wij zijn initiator en trotse partner van Erfgoed Tilburg

Reemer Hoefnagels 2021
Tilburgse Kermis 2021. Suiker-nougatkraam Reemer-Hoefnagels
Activiteit 20 juli 2022

Lezing van Henk Werk: Snoeperijen op de kermis; historie, ontstaan en ontwikkelingen

Hooggaatie in het TijdLab!

Verleden en heden van de Tilburgse kermis.

In de maanden juli en augustus 2022 gaan we zwieren en zwaaien in het TijdLab! We vertellen het verhaal van het ontstaan, het heden en de toekomst van de Tilburgse Kermis. Er is een mini-expositie met foto’s en voorwerpen en twee botsauto’s en een mooi programma met drie lezingen.

Het programma en de expositie in het Tijdlab is ontstaan in nauwe samenwerking met de gemeente Tilburg. Naast de kermisattracties wil de gemeente meerdere partijen en gebieden rondom het kermisterrein betrekken. Op die manier krijgen bezoekers een completer en gevarieerder beeld van het "Kermis-event" in bijvoorbeeld de Spoorzone, Piushaven, Dwaalgebied en Besterd.

Op 20 juli is er een lezing van Henk Werk 'Snoeperijen op de kermis; historie, ontstaan en ontwikkelingen'. Henk is een nazaat van kermisreizigers: zijn Groningse voorouders reisden gedurende ruim honderd jaar met gebakkramen waar ze poffertjes, oliebollen, wafels en appelbeignets bakten. Hij bespreekt noga, poffertjes, oliebollen en suikerspin en dat moet natuurlijk geproefd worden!

Praktische informatie

20 juli 2022: Lezing van Henk Werk over 'Snoeperijen op de kermis; historie, ontstaan en ontwikkelingen', inclusief poffertjes en suikerspin!

14:00 – 16:00 uur

Inloop vanaf 13:45 uur met koffie en thee

Geschikt voor: (jong-)volwassenen

Toegang: gratis

De Tilburgse Kermis zelf bezoek je van vrijdag 22 juli tot en met zondag 31 juli 2022.

Deze activiteit is onderdeel van Hooggaatie in het TijdLab! Verleden en heden van de Tilburgse kermis, te zien in juli en augustus in het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg)